Τι εκτυπωτή να πάρω;

Το είδος του εκτυπωτή που είναι ο κατάλληλος για κάθε περίπτωση εξαρτάται πάντα από τις
ανάγκες του χρήστη, τους οικονομικούς πόρους και τον τρόπο χρήσης του. Για παράδειγμα, ένας
εκτυπωτής που καλύπτει τέλεια τις ανάγκες ενός γνωστού σας μπορεί να μην είναι ο κατάλληλος
για εσάς και το αντίστροφο. Το ίδιο συμβαίνει και για τις ανάγκες της εταιρίας σας. Αντίστοιχα
προσωποποιημένες είναι οι ανάγκες του κάθε αγοραστή και όσον αφορά στα αναλώσιμα, όπως το
είδος μελανιών και το χαρτί, καθώς και αυτά επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα της εκτύπωσης
αλλά και τη διάρκεια ζωής ενός μηχανήματος.
Ποιες παράμετροι συνυπολογίζονται κατά την επιλογή ενός εκτυπωτή;

  • Η συχνότητα χρήσης. Μεγαλύτερη συχνότητα χρήσης απαιτεί εκτυπωτικά μηχανήματα με μεγαλύτερες αντοχές. Μικρότερη συχνότητα χρήσης όμως μπορεί να συνεπάγεται και ένα κόστος συντήρησης καθώς τα μηχανήματα που εκτυπώνουν σπάνια είναι πιο επιρρεπή σε ξήρανση των μελανιών και βλάβες της κεφαλής.
  • Το είδος χαρτιού που χρησιμοποιείτε. Ένας οικιακός εκτυπωτής με χαμηλή συχνότητα χρήσης μπορεί να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα από το είδος χαρτιού. Ωστόσο, ένα μηχάνημα που εκτελεί καθημερινά εκτυπώσεις, σε μεγάλο όγκο επηρεάζεται σημαντικά από χαρτί κακής ποιότητας που μπορεί να αφήνει υπολείμματα σε μηχανικά μέρη.
  • Την ποιότητα εκτύπωσης που επιθυμείτε. Διαφορετικές ανάγκες σε μηχάνημα, χαρτί και είδος μελανιών έχει ένας χρήστης που επιθυμεί την εκτύπωση φωτογραφιών και διαφορετικές ένας οικιακός χρήστης που συνηθίζει να εκτυπώνει κείμενα.
  • Ταχύτητα εκτύπωσης. Ένας οικιακός χρήστης που δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από την ταχύτητα εκτύπωσης μπορεί να εξοικονομήσει κάποια χρήματα επιλέγοντας ένα μηχάνημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αλλά έχει μικρότερη ταχύτητα εκτύπωσης. Αντίθετα, αυτή πιθανώς δεν αποτελεί λύση για κάποιον εταιρικό χρήστη που επηρεάζεται στην αποτελεσματικότητα της εργασίας του από την ταχύτητα του εκτυπωτή του.
  • Αριθμός χρηστών. Ο μεγαλύτερος αριθμός χρηστών συνήθως συνεπάγεται και μεγαλύτερη φθορά του μηχανήματος καθώς συνδέεται με εκτύπωση διάφορων στοιχείων (π.χ., εικόνες, γραφικά, φωτογραφίες) αλλά και με μεγαλύτερη φθορά των μηχανικών μερών και πλαστικών (λ.χ., στη χρήση από παιδιά). Επομένως, σε τέτοιες περιπτώσεις επιλέγουμε έναν εκτυπωτή με μεγαλύτερη αντοχή.
  • Επιφάνεια εκτύπωσης. Οι ανάγκες ενός χρήστη που εκτυπώνει μόνο σε χαρτί είναι σημαντικά μικρότερες από κάποιον που επιθυμεί να εκτυπώνει σε διαφορετικές επιφάνειες όπως το χαρτόνι, το χαρτί φωτογραφίας, το πλαστικό φιλμ και το σιδερότυπο χαρτί
  • Τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο αγοραστής. Οι πόροι που μπορεί να διαθέσει κάποιος για την αγορά ενός εκτυπωτή καθώς και το κόστος συντήρησής του και η αγορά αναλώσιμων είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνυπολογίζονται για την αγορά του κατάλληλου μηχανήματος.

Η εταιρία μας διαθέτει εξειδικευμένους συμβούλους που μπορούν να σας βοηθήσουν να
εξοικονομήσετε χρήματα επιλέγοντας το κατάλληλο προϊόν για εσάς στο εύρος χρημάτων που
διαθέτετε αλλά και να σας συμβουλέψουν όσον αφορά στην αγορά αναλώσιμων που μπορούν να
παρατείνουν το χρόνο ζωής του μηχανήματός σας.

Δείτε τους εκτυπωτές μας εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close ✕

PRODUCT FILTERS

FILTER BY PRICE

CPU MANUFACTURER

CPU Series

GPU MANUFACTURER

RAM

SSD CAPACITY

BRANDS

Skip to content